Dasar Kerahsiaan | Dasar Keselamatan | Notis Hak Cipta | Penafian

 

Seminar Kerjaya, Keusahawanan dan Kesejahteraan Sosial Ibu Tunggal 2017

16 Nov 2017 : Seminar Kerjaya, Keusahawanan dan Kesejahteraan Sosial Ibu Tunggal 2017 anjuran Kementerian Sumber Manusia telah diadakan pada 16 November 2017 (Khamis) di Hotel Ancasa Express, Pudu Sentral, Kuala Lumpur.

Objektif utama penganjuran Seminar ini antara lain adalah untuk mempromosi dan memberi pendedahan tentang peranan serta tanggungjawab Kementerian, Jabatan dan Agensi di dalam Kementeria dalam penawaran pekerjaan serta latihan, program dan aktiviti kemahiran kepada golongan ibu tunggal. Ia juga bagi memupuk dan menyebarluas maklumat mengenai hak-hak, kebajikan, peluang ibu tunggal dalam pekerjaan dan isu-isu berkaitan dari sudut perundangan, selain memberikan kesedaran tentang kepentingan meningkatkan taraf sosio-ekonomi melalui khidmat nasihat Agensi kerajaan berkaitan pekerjaan, keusahawanan, kebajikan, kesihatan dan kekeluargaan.

Seramai 80 orang telah menghadiri seminar tersebut yang terdiri daripada para pempamer, wakil-wakil jabatan/agensi kerajaan dan swasta serta ahli-ahli persatuan ibu tunggal di sekitar Lembah Klang dan Selangor.

TOP

THEME OPTIONS

Header type:
Theme Colors:
Color suggestions *
THEME
* May not have full accuracy!