KSM Perluas Kaunter Khidmat Rakyat

5 Januari 2019 : Kementerian Sumber Manusia akan memperluaskan Program Bersiri Kementerian Sumber Manusia Bersama Rakyat ( Kaunter Khidmat Rakyat ) dalam usaha untuk membawakan perkhidmatan yang disediakan oleh agensi di bawah Kementerian dekat kepada rakyat.

Menurut YB M. Kula Segaran, Menteri Sumber Manusia, dengan cara itu rakyat akan dapat menyalurkan sebarang aduan dan masalah selain mendapatkan info terkini mengenai perkhidmatan kementerian tanpa perlu hadir ke Putrajaya mahupun ke bandar-bandar utama. Beliau berkata demikian ketika menghadiri Program Bersiri Kementerian Sumber Manusia Bersama Rakyat di Pasar Awam Brinchang, Cameron Highland.

Pada ketika kini Hari Bersama Pelanggan diadakan pada setiap Selasa, dari 8.00 – 10.00 pagi di Ibu Pejabat, Kementerian Sumber Manusia, Putrajaya yang turut melibatkan ekurang-krangnya enam agensi di bawah kementerian selain dua buah agensi lain untuk menyelesaikan masalah yang dihadapi rakyat. Ini termasuk Pertubuhan Keselamatan Sosial (PERKESO), Institut Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan Negara (NIOSH), Tabung Pembangunan Sumber Manusia (HRDF), Jabatan Tenaga Kerja (JTK), Perbadanan Tabung Pembangunan Kemahiran (PTPK), Jabatan Tenaga Manusia (JTM).

TOP

THEME OPTIONS

Header type:
Theme Colors:
Color suggestions *
THEME
* May not have full accuracy!