3 Emas 3 Perak @ Worldskill Asia 2018

Buat pertama kali Malaysia mencipta nama di rantau Asia yang meliputi 11 buah negara ahli dalam pertandingan Worldskill Asia 2018 yang telah diadakan di Abu Dhabi, United Arab Emirate pada 27hb hingga 29 November 2018. Kontingen negara telah memenangi 3 Pingat Emas, 3 Pingat  Perak serta 5 Medallion Of Excellent.

Kemenangan 3 pingat Emas adalah dalam bidang Refrigeration & Air Conditioning, Car Painting dan Welding. Manakala 3 pingat Perak dimenangi menerusi bidang Mechanical Design Eng. CAD, Painting & Decorating dan Fashion Technology. Sementara tambahan 5 pingat Medallion Of Excellent menjadi pembakar semangat kontinjen negara untuk menghadapi WSC 2019 di Kazan pada tahun hadapan.

Ketibaan kontingent negara telah disambut dalam  satu majlis  khas yang diadakan pada 2 Dis 2018, jam 10 pagi di KLIA, yang diketuai oleh YB Timbalan Menteri Sumber Manusia. Turut hadir ialah Menteri Beliau dan Sukan, Timbalan Menteri Kerjaraya serta keluarga dan rakan-rakan peserta. Tahniah kepada kontingen negara.

TOP

THEME OPTIONS

Header type:
Theme Colors:
Color suggestions *
THEME
* May not have full accuracy!